Anasayfa
Yaşam
Siyaset
Ekonomi
Tarım ve Hayvancılık
Sağlık ve Çevre
Eğitim ve Bilim
Kültür ve Sanat
Spor
Fotoğraf Galerisi
Gazete Mansetleri
Ziyaretçi Defteri
Ödemiş Tarihi
Ödemişe Ulaşım
Nöbetçi Eczane
Ödemişte Hava
Yerel Güç Gazetesi
 


 
 
Diğer Linkler>>
 




Kur’an-ı Kerim Öğrenmeye Davet
2009-12-23 09:15:35
İmam-ı Hatipler Eğitim Sertifikalarını aldı

Kur’an-ı Kerim Öğrenmeye Davet

Tire Haberleri | Otamış

İmam-ı Hatipler Eğitim Sertifikalarını aldı

Diyanet İşleri Başkanlığı İzmir Tire Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde 6 gün süren seminer tamamlandı. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Kur’an eğitimini daha ciddi, kaliteli ve yaygın hale getirmek için başlattığı proje kapsamında çeşitli ilçelerden 74 din görevlisi ile Tire’de seminere katılarak belgelerini aldılar.

2009 yılı Temmuz ayında Bakanlar Kurulu’nda alınan karar gereğince “Camilerde Kur’an Eğitimi” başlıklı proje Diyanet İşleri Başkanlığı’nca uygulamaya konuldu. Konuyla ilgili bilgi ve görüşlerini aldığımız Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Çatalkaya projenin; gündüzleri eğitim almaya vakti olmayan, işçi, memur, esnaf başta olmak üzere tüm halkımıza yönelik olduğunu belirterek “Bakanlar Kurulu bu projeyi onayladı ve Diyanet İşleri Başkanlığımız da hayata geçirdi. Bizler de Eğitim Merkezleri olarak konuyla ilgili eğitim seminerlerine devam ediyoruz. Bu projede amaç, gündüzleri vakti olmayan insanlarımıza; akşamları camilerde gerekli din eğitimini verebilmek. Bunun için de Din Görevlilerimizi tam donanımlı hale getiriyoruz. Bu seminerlerin ilkine 74 din görevlisi arkadaşımız katıldı ve başarıyla eğitimlerini tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı. 6 gün süren ikinci etap eğitime yine çeşitli ilçelerden 84 din görevlisi arkadaşımız katılacak. Bu şekilde eğitimi yaygınlaştırmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı başta olmak üzere, baplı Eğitim Merkezi Müdürlüklerinin ve seminerlere katılan din görevlilerinin herkesi Kur’an-ı Kerim öğrenmeye davet ettiklerini dile getiren Ahmet Çatalkaya “Eğitim; camilerde ve vatandaşlarımızın uygun gördüğü saatlerde verilecek. Din görevlisi arkadaşlarımız, akşam ve yatsı namazlarına karşılık gelen zaman dilimleri başta olmak üzere, vatandaşların ihtiyaç duyduğu her saatte eğitim verebilecekler” şeklinde sözlerine devam etti.

Eğitim Merkezimiz tam donanımlı

Hâlihazırda Tire’deki Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde “Tashih-i Huruf” başlıklı başka bir eğitim programının 20 din görevlisinin katılımıyla 2010 yılı Haziran ayına kadar devam edeceğini de dile getiren Eğitim Merkezi Başkanı Ahmet Çatalkaya “Diyanet İşleri Başkanlığımız; din eğitimi konusunda tüm görevlilerin tam donanımlı olmaları konusunda çok hassas davranıyor. Sonuçta görevlilerimiz vebal taşıyan bir eğitim veriyorlar. Her Müslüman vatandaşın, dininin gereklerini birinci ağızdan ve eksiksiz öğrenmek hakkıdır. Bizler de bu nedenle eğitim merkezimizde gerekli eğitimleri katılımcılarımıza eksiksiz verebilmek için her türlü teknolojik imkândan faydalanıyoruz. Bu kapsamda 7 yıldır faaliyette bulunan merkezimiz 2006 yılında modernize edildi. Depreme dayanıklılık çalışmalarının yanı sıra, internet odası, kütüphane, konferans salonu, sınıflarda projeksiyon cihazları başta olmak üzere bir çok teknolojik eğitim aracı eğitim merkezimize kazandırıldı. Ayrıca katılımcıların konakladıkları odalar otel odası rahatlığına getirildi” şeklinde konuştu.

Tireli esnafa teşekkür ediyoruz

Katılımcılar, Tireli esnafın kendilerine çok sıcakkanlı davrandıklarını belirterek “Esnaf bizlerle çok yakından ilgilendi. Eğitim programlarından arta kalan zamanlarda Tire esnafını ziyaret ettik. Bizlere çok sıcakkanlı davrandılar ve her ihtiyacımızla ilgilendiler. Tire ve Tire esnafını memleketimizde anlatacağız. Ayrıca eğitim merkezinde öğrenci olduğu zamanlarda esnaf cumartesi ve pazar günleri açık olmalı” diyerek gazetemiz aracılığıyla teşekkür ve temennilerini ilettiler.

Kaynak: Yerel Güç Haber Merkezi

Bu Haber Toplam 137 Defa Okunmuştur
Bu habere toplam (0) yorum eklenmiştir.

Bu Kategoriden Diğer Haber Başlıkları
Yarıyıl tatili okuyarak geçsin
Ülkü Ocaklarından İlk Ziyaret Kiraz’a
Mesleki Eğitim’de Kış kayıtları başladı
Amblem yarışmayla belirlenecek
Zafer İlköğretim Okulu’ndan örnek çalışma
Tire Ülkü Ocaklarından Eğitim Atağı
Bilgi yarışmasında kıyasıya rekabet
Eğitimde aslan payı Kiraz’a
Anafartalar Okul Aile Birliğinden kermes
Anaokulu öğrencileri yeni yıla erken girdi
İş bırakma eylemi değil, grev yaptık
Birlikten kuvvet doğar
Eğitimde yeşil devrim!
66 yıldır bozulmayan gelenek
Sosyal Adaletin Uygulandığı Okul
Görkemli Tören Cumartesi Günü Yapılıyor
Özel Birgivi Koleji’nden Matematik Olimpiyatı
AEGEE’liler Ödemiş’te buluştu
Kur’an-ı Kerim Öğrenmeye Davet
Yıldız Teknik Üniversitesinden Bademliye Ziyaret


30 Temmuz 2010 Cuma

Henüz bir anket bulunmuyor

Ödemiste Hava
Australian .com.au Domain registrations from Paylessdomains.com.au
Anasayfa Haber Indeksi Linkler RSS Sitene Ekle Reklam Ziyaretçi Defteri Iletisim
otamis@otamis.com Editör'e Yaz
Copyright © 3 Eylül 2008 - 2009 OTAMIŞ
Web sitemizin herhangi bir kurum veya kuruluşla direkt bağlantısı yoktur. Otamis.com tamamen gönüllülerin çabaları ve destekleriyle hazırlanmakta, geliştirilmektedir. Web sitemizde yer alan haberlerin tamamı YERELGÜÇ Gazetesi tarafından sağlanmakta olup, tüm hak ve sorumlulukları YERELGÜÇ Gazetesine aittir. Web sitemizde yer alan yazı, görüş, düşünce ve içeriklerin hak ve sorumlulukları yazarlarına/sahiplerine aittir. Otamis.com hiçbir suretle sorumluluk kabul etmemektedir. Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Tüm kullanıcılar bu kuralları kabul etmiş sayılırlar.
Hosted by Webadam Hosting Sanal Sunucu