Anasayfa
Yaşam
Siyaset
Ekonomi
Tarım ve Hayvancılık
Sağlık ve Çevre
Eğitim ve Bilim
Kültür ve Sanat
Spor
Fotoğraf Galerisi
Gazete Mansetleri
Ziyaretçi Defteri
Ödemiş Tarihi
Ödemişe Ulaşım
Nöbetçi Eczane
Ödemişte Hava
Yerel Güç Gazetesi
 


 
 
Diğer Linkler>>
 




Birgi’de Tarih Şahlanmaya Devam Ediyor
2009-12-23 09:31:03
Tarihi Beldeye Yeni Sosyal Tesis ve Butik Otel Projesi Çalışmaları Başladı

Birgi’de Tarih Şahlanmaya Devam Ediyor

Ödemiş Haberleri | Otamış

Haber: Halil Yörük

Tarihi Beldeye Yeni Sosyal Tesis ve Butik Otel Projesi Çalışmaları Başladı

Ödemiş ilçesine bağlı tarihi Birgi beldesinde restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor.

Tarihi Derviş Ağa Medresesi yanında bulunan özel mülkiyete ait tescilli tarihi eser bina, zamanla bakımsızlıktan çökme tehlikesi geçirmesi üzerine Birgi belediyesi tarafından İzmir Valiliği İl Özel İdaresinden alınan yardımla kamulaştırılması gerçekleştirildi.

Birgi Belediyesi tarafından binanın restore edilebilmesi amacıyla yine İzmir Valiliği İl Özel İdaresinden alınan yardımlar doğrultusunda ihaleye çıkılarak ihalesi tamamlandı ve yer teslimi yapıldı. İzmir Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunca onaylı Röleve, Restorasyon ve Restitüsyon projeleri doğrultusunda 2009 yılında % 20’si gerçekleştirilecek olan restore çalışmalarının 2010 yılında geri kalanı da yapılarak çalışmaların Nisan ayında tamamlanması bekleniyor.

Sosyal Tesis ve Butik Otel Olacak

Birgi Belediye Başkanı Cumhur Şener yaptığı açıklamada “Çalışmalarımız Birgi de hızla yeni projelerle devam ediyor. Şimdiki projemiz Derviş Ağa Medresesi yanında bulunan tarihi evin restorasyonunu tamamlamak ve beldeye yeni bir mekân daha kavuşturmak. Tek yapı ölçeğindeki bulunan bu yapı Birgi’ye gelen misafirlerin konaklayabileceği ve Birgi’nin mistik havasını 24 saat yaşamalarını sağlayacağını düşündüğümüz bu kültür varlığımızda bu şekilde ayağa kalkmış olacak. Esas önemli olan bu tesisle beraber hemen yanında bulunan medrese ve hamamların da tamamlandığında beldemizin bu bölgesi de kurtarılmış olacak. Yapının tamamlanması ardından bir kısmının butik otel şeklinde bir kısmınınsa belediyeye ait sosyal tesis olarak kullanacağız.” dedi.

Projenin  %20’lik kısmı 2009 yılında diğer kısmı ise 2010 yılında tamamlanması beklendiği söyleyen Şener, “İlk olarak yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan bu yapının turizme kazandırılmasında yardımlarını esirgemeyen İzmir Valisi Cahit Kıraç’a da tüm Birgililer adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Başkan Şener “Amacımız gelecek kuşaklara yaşanılabilir turizm potansiyeli yüksek ekonomisi canlanmış bir belde bırakmak.” diyerek sözünü tamamladı.

Kaynak: Yerel Güç Haber Merkezi

Bu Haber Toplam 113 Defa Okunmuştur
Bu habere toplam (0) yorum eklenmiştir.

Bu Kategoriden Diğer Haber Başlıkları
Kiraz’da sıra “120”de
Korodan Klasik Türk Müziği Ziyafeti
Meltem’den aşure
Koro kulakların pasını silmek için sahne alacak
Ödemişli ressam TV dünyasında
Kiraz’da modern dans
Kültür ocağı köyün önüne geçti
Barış Manço’nun takı tasarımcısı Tire’de
Romantik gecede mum ışığında şiir dinletisi
TRT Kiraz\'ı tanıtıyor
Ödemiş el sanatlarını TRT tanıtıyor
Şiir severler bu etkinliği kaçırmayın!
Şener, Fas’a hayran kaldı
Birgi festivale hazırlanıyor
Birgi’de Tarih Şahlanmaya Devam Ediyor
Egeli Cafede 30 kadın birlikte eğlendi
Tire Ticaret Odası Travel Turkey Fuarındaydı
Saber İlkkurşunu doldurdu
Heccav Yahut Şair Eşref\'in Esrarengiz Macerası Ödemiş’te sahnelendi
Çal Dede Mahyası kutlandı


9 Eylül 2010 Perşembe

Henüz bir anket bulunmuyor

Ödemiste Hava
Australian .com.au Domain registrations from Paylessdomains.com.au
Anasayfa Haber Indeksi Linkler RSS Sitene Ekle Reklam Ziyaretçi Defteri Iletisim
otamis@otamis.com Editör'e Yaz
Copyright © 3 Eylül 2008 - 2009 OTAMIŞ
Web sitemizin herhangi bir kurum veya kuruluşla direkt bağlantısı yoktur. Otamis.com tamamen gönüllülerin çabaları ve destekleriyle hazırlanmakta, geliştirilmektedir. Web sitemizde yer alan haberlerin tamamı YERELGÜÇ Gazetesi tarafından sağlanmakta olup, tüm hak ve sorumlulukları YERELGÜÇ Gazetesine aittir. Web sitemizde yer alan yazı, görüş, düşünce ve içeriklerin hak ve sorumlulukları yazarlarına/sahiplerine aittir. Otamis.com hiçbir suretle sorumluluk kabul etmemektedir. Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz. Tüm kullanıcılar bu kuralları kabul etmiş sayılırlar.
Hosted by Webadam Hosting Sanal Sunucu